Doplivali smo do 120 medalja i 10 novih državnih rekorda

 

U periodu od 18. - 20.3. 2016., plivači PK Sport Time-a  nastupilii su na zimskom Državnom prvenstvu u plivanju za sve kategorije, koje se održalo u Banja Luci sa 41 plivačem koji su branili boje naseg kluba. Na prvenstvu je sudjelovalo 19 klubova sa 370 plivača iz cijele Bosne i Hercegovine.

U ta tri takmičarska dana prvenstva  naši plivači osvojili su fantastičnih 120 medalja; 41 zlatnih, 39 srebrenih i 40 bronzanih i postavili su deset  novih drzavnih rekorda.

Hena Mešić je postavila nove državne rekorde u disciplinama 50,100 i 200 metara leđno  u kokurenciji do 14 i do 16 godina. Pomenute rekorde je obarala čak pet puta u tri dana takmičenja, te je postala prvakinja BiH jedanaest puta od čega dva puta u apsolutnoj kategoriji sa samo svojih 14 godina.

Amar Šapčanin  postavio je nove državne rekorde u disciplinama 50 i 100metara prsno do 16 godina dok je u disciplini 200 metara prsno postavio državne rekorde do16 i 18 godina i postao šesterostruki državni prvak.

Pionirska štafeta našeg kluba u sastavu: Džejna Hadrović,Ajla Filipović, Nejra Voljevica i Iman Avdić postavila je novi državni rekord u disciplini 4x50 metara slobodno,te postali novi drzavni prvaci u svim stafetnim disciplinama.Pored najmlađih djevojčica  pobjednici u svim štafetnim disciplinama bile su štafete  mlađih junioki i mlađih  juniora u sastavima: mlađe juniorke: Hena Mešić,Iman Hadrović,Nadja Brodović, Tea Kovžan i Elma Avdibegović, te mlađi juniori: Amer Voljevica,Aldemar Alikavazović, Fatih Tahirović i Amar Šapčanin.

 

Pored pomenutih medalje za nas klub osvojili su još i: Hana Mahmutović,Asja Sadiković,Lamija Čaušević,Lana Muratagić, Emana Gušić,Tarin Husić,Nejra Čengić,Hena Fajić, Hamza Fazlić,Feđa Omerbegović,Tarik Gušić,Aleksandar Aleksić,Danin  Abdičević,Harun Fazlagić,Tarik Smajlović i Adrijan Krtalić.